[Entrevista] Ximo Tébar: De Nova York a la terreta

INTERVIEW-XIMO-TEBAR-JAZZ-440-CLASSICA-5

INTERVIEW-XIMO-TEBAR-JAZZ-440-CLASSICA-2

INTERVIEW-XIMO-TEBAR-JAZZ-440-CLASSICA-3

INTERVIEW-XIMO-TEBAR-JAZZ-440-CLASSICA-0

440 Classic&Jazz. Mayo 2017.- A Soleo reivindiques la mediterraneïtat de la teva música. Què entens per jazz mediterrani? El concepte de jazz mediterrani té a veure amb Son Mediterráneo (Warner 1991), un dels meus discos, del qual estem celebrant el 25è aniversari. Les músiques mediterranies tenen un caràcter alegre, lluminós, festiu, de celebració. Per contra, el jazz i el blues estan més vinculats al lament. Aquesta, crec, seria la petita gran diferència. Sobre una essència d’espai per a la improvisació i la creació al moment, sobre melodies i armonies jazzístiques, el color i l’atmosfera de la meua música és lluminosa i colorista.

INTERVIEW-XIMO-TEBAR-JAZZ-440-CLASSICA-4